Vi är Pixel

Vi är SEO-byrån Pixel Nordic

img img img
Pixel Nordic AB skapades av fyra SEO-specialister med ambitionen att skapa långsiktigt organiskt värde för våra kunder. Vi har flerårig bakgrund inom management, kommunikation och teknik.
img

Alexander Esberg

SEO CONSULTANT

alexander.esberg@pixel.se
Alexander har mångårig erfarenhet inom e-handel och teknisk utveckling, samt en examen från IHM. Detta gör att han brinner lite extra för komplexa ecom-lösningar inom SEO för att driva våra kunders affärer framåt.
Anna Ericsson
img

Anna Ericsson

SEO CONSULTANT

anna.ericsson@pixel.se
Anna började sin karriär inom PR men snöade in på SEO och bytte bransch. Anna drivs av att hjälpa våra kunder att tänka stort och ser på det organiska söket från ett mer holistiskt perspektiv. Små ändringar i all ära, men hur kan vi göra en stor förändring?
img

Anna Resare

SEO CONSULTANT

anna.resare@pixel.se
Anna har en bakgrund inom digital marknadsföring och kommunikation. Hon har tidigare varit bosatt i Paris men sedan 2020 är hon tillbaka i Stockholm och har sedan dess arbetat på Pixel. Hon brinner lite extra för lokal SEO och driver vårt arbete kring det.
Christoffer Andrä
img

Christoffer Andrä

SEO CONSULTANT

christoffer.andra@pixel.se
Christoffer har arbetat med SEO sedan 2018 och har utbildningar inom både kommunikation och digital analys i bagaget. Han kombinerar gärna sitt tekniska intresse med kreativt innehållsarbete och strategi för att hjälpa våra kunder prestera bättre i det organiska sökresultatet.
Daniel Axelsson
img

Daniel Axelsson

PARTNER

daniel.axelsson@pixel.se
Daniel har arbetat med SEO i över tio år, såväl inhouse som på byråsidan. På Pixel arbetar han både operativt mot kund och agerar bollplank till kollegor i deras respektive projekt. Utöver SEO så är Voxel ett av Daniels påhitt och ett favoritprojekt som han är med och produktutvecklar löpande.
img

Daniel Jansson

SEO CONSULTANT

daniel.jansson@pixel.se
Daniel har arbetat med SEO sedan 2018 och har en utbildning inom digital marknadsföring. På Pixel får Daniel utlopp för både sin kreativitet och strategiska förmåga. Daniel bor i Midsommarkransen, är pappa till Milou och brinner för att göra fynd på loppisar.
Erica Holmberg
img

Erica Holmberg

SEO CONSULTANT

erica.holmberg@pixel.se
Erica är en SEO-konsult med passion för e-handel som har försäljningsbakgrund inom retailsektorn. Anställd hos Pixel sedan 2019, tidigare erfarenhet från mediebyrå.
Henrik Vikström
img

Henrik Vikström

FOUNDER & CEO

0705-803123 henrik.vikstrom@pixel.se
Henrik gled in på SEO på ett bananskal för 15 år sedan och har sedan dess jobbat med SEO i olika former - både inhouse, frilans och nu senaste åren som grundare av Pixel. Har rollen som SEO:are, VD och hamburgergrillare på måndagar. Testade på livet som managementkonsult men kom fram till att SEO är betydligt roligare, och man slipper ha kostym på sig - vilket i sig är en bonus!
img

Ida Åkerström Chawala

SEO ANALYST

ida.chawala@pixel.se
Ida är SEO-analytiker med en något otippad utbildning inom gastronomi i bagaget. Älskar bra (läs: witty) copy och tycker att jobbet är som roligast när hon kan kombinera SEO med omvärldsbevakning och sitt intresse för populär- och internetkultur.
Jenny Larsson
img

Jenny Larsson

SENIOR SEO CONSULTANT

jenny.larsson@pixel.se
Jenny har en bakgrund inom PR, content och market research. På Pixel hjälper hon våra kunder med såväl strategisk som kreativ SEO. Hon vurmar extra för utbildning och hjälper gärna kunder och organisationer att lära sig mer inom SEO.
img

Linda Lindberg

CONTENT MANAGER

linda.lindberg@pixel.se
Linda tillhör Off page-teamet och jobbar främst med rapportering samt med analyser av domäner. Hon har arbetat deltid på Pixel i många år.
Lisa Kohlberg
img

Lisa Kohlberg

OFF-PAGE PROJECT MANAGER

lisa.kohlberg@pixel.se
Lisa har varit på Pixel sedan 2019 och ansvarar för leverans av vårt Offpage-arbete till kund. Hon arbetar även med förbättringsprojekt inom Off-page.
Lucas Kolping
img

Lucas Kolping

PARTNER

lucas.kolping@pixel.se
Lucas har arbetat med SEO i över tio år, såväl inhouse som på byråsidan. På Pixel arbetar han både operativt mot kund och agerar bollplank till kollegor i deras respektive projekt.
Nariman Pishdar
img

Nariman Pishdar

SEO CONSULTANT

nariman.pishdar@pixel.se
Nariman har flera års erfarenhet av affärsutveckling och är utbildad i digital marknadsföring. Drivs av att skapa nya affärer med hjälp av organisk trafik online. Tycker att det är extra kul att försöka klura ut hur sökmotorers algoritmer fungerar. Lyssnar på en massa poddar på fritiden om SEO.
Olof Klarin
img

Olof Klarin

PARTNER

0704-018292 olof.klarin@pixel.se
Olof är en civilekonom och systemvetare som ville kombinera marknadsföring, statistik, teknik och affärer. Har drygt 10 års erfarenhet inom SEO och drivs lite extra av det tekniska och att ta fram utanför boxen-lösningar som svar på unika problem.
img

Petra Snickars

PARTNER

petra.snickars@pixel.se
Petra är en Hyper Island-alumni som tog klassiska bananskalsvägen in i SEO-branschen 2009. Har sedan dess varit på större konsultbyrå, SaaS-bolag och drivit eget. Trivs bäst som projektledare och vurmar för att skapa värde på webben och förståelse för SEO i organisationers alla led - gärna med en kreativ touch.
Rebecca Berg
img

Rebecca Berg

CFO

rebecca.berg@pixel.se
Med en bakgrund inom revision är Rebecca Pixels svarta får - den som jobbar minst aktivt med SEO. Istället roddar hon med allt det ekonomiska och triggas lite extra av problemlösning och nya excelformler.
Renée Erlandsson
img

Renée Erlandsson

HEAD OF PRODUCT - OFF-PAGE

renee.erlandsson@pixel.se
Med utbildning inom strategi och management och bakgrund inom sälj och marknad hamnade Renée inom SEO-branschen av en slump. Detta var 2018 och hon har varit en del av Pixel sedan dess. Här jobbar hon med utveckling och organisation av vår off-pageavdelning.
Stella Wannberg
img

Stella Wannberg

SENIOR SEO CONSULTANT

stella.wannberg@pixel.se
Av våra Pixlare är Stella den som kommer högst norrifrån (👋🏼 Örnsköldsvik). Hon är ekonom i grunden, men gjorde en helomvändning från revisor-spåret till marknadsföring sista året på universitetet. Stella brinner för off-page och det kreativa inom SEO - hon driver även vårt arbete inom digital PR. Stellas (väldigt användbara) dolda talang är att hon kan typ alla världens hundraser.
Tobias Vuorelma
img

Tobias Vuorelma

ON-PAGE PROJECT MANAGER

tobias.vuorelma@pixel.se
Tobias är en riktig teknisk SEO-expert och älskar allt som har med AI att göra. Han är djupt engagerad i alla aspekter av SEO och hjälper oss att leverera bästa möjliga tjänster till våra kunder.
Viktor Calmhede
img

Viktor Calmhede

PARTNER & COO

0707-983575 viktor.calmhede@pixel.se
Viktor är den på Pixel som arbetat längst med SEO men idag fokuserar han mest på att se till att alla utvecklas och mår bra på arbetsplatsen.

Pixel Nordic AB grundades av fyra SEO-specialister med ambitionen att vara en långsiktig SEO-aktör på den nordiska marknaden.

Hur är det att vara en del av Pixel?

Pixels team består av ett 20-tal SEO-specialister med bakgrund inom management, kommunikation och teknik. Pixels ambition är att säkerställa träffsäkra rekryteringar med personer som kan hjälpa oss att leverera bästa resultat till kund.

Vi kan inte bara SEO. Vi är även duktiga på att ta hand om varandra. Det gör vi genom att ta ansvar för våra anställda och erbjuder marknadens bästa anställningsvillkor och förmåner. Ansvaret leder till långsiktiga relationer och hållbara resultat.