Lokal SEO

Närhetsaspekten blir allt viktigare när kunder letar efter produkter och tjänster, förväntningar på att hitta det man vill ha precis när man vill ha det ökar. Därför är det viktigt att ha väl utformad lokal SEO-strategi som säkerställer att potentiella kunder i ditt närområde hittar till dig. Vi berättar hur och hjälper dig med en lösning anpassad efter dina behov.

 

NYFIKEN? KONTAKTA OSS

 

ON-PAGE
OFF-PAGE

Vad är lokal SEO?

Lokal SEO, eller lokal sökmotoroptimering, är en form av SEO som syftar till att förbättra en webbplats eller en specifik sida på en webbplats för sökningar med en lokal intention, det vill säga sökningar där den som söker letar efter en tjänst eller vara i sin geografiska närhet. Detta innebär bland annat att du fokuserar på att optimera din webbplats för att den ska vara mer relevant för användare som söker efter dina produkter eller tjänster inom det eller de områden som ditt företag verkar i.

En viktig del av lokal SEO är att få in relevant lokal information om din verksamhet på din webbplats, så som adress, telefonnummer och öppettider. Det är också viktigt att använda lokala sökord i innehållet på din webbplats och att få in länkar från andra lokala webbplatser. Du behöver även säkerställa en optimerad företagsprofil på Google och ha rutiner för hur det fortsatta arbetet med den ska utföras.

En bra lokal SEO-strategi kan hjälpa dig att öka synligheten för din verksamhet i sökmotorer och att få mer trafik till din webbplats från potentiella kunder i din geografiska närhet. Enligt Google leder 88% av alla sökningar efter lokala företag från mobila enheter till ett samtal eller ett besök inom 24 timmar, vilket gör det extra viktigt att du som företag säkerställer att du finns där när sökningarna sker.

Hur ser vår process för lokal SEO ut?

Processen för lokal SEO skräddarsys alltid efter din verksamhets behov. I en lokal SEO-audit tar vi reda på nuläge, potential och vilka typer av insatser som krävs för att nå de resultat vi vill uppnå. Vi gör sökordsanalys där vi kollar på den lokala efterfrågan, webbplatsanalys (såväl innehållet som tekniken), ser över uppsättningen av företagsprofilen i Google och konkurrensanalys. Därefter sätter vi en strategi och en arbetsplan som är anpassad efter just dina behov baserat på de insikter som den lokala SEO-auditen mynnat ut i. Under hela processen stöttar Pixel med utbildningar, guidande underlag och feedback.

ON-PAGE
OFF-PAGE

Uppföljning av resultat

Så fort vi vet vilka sökord vi vill förbättra vår synlighet för sätter vi upp bevakning för dem – så att vi kan följa utvecklingen under hela arbetsprocessen. I våra verktyg som bevakar ranking finns dessutom möjlighet att spåra lokal ranking för dina viktigaste sökord. Precis som när vi arbetar med övrigt innehåll följs resultatet av den lokala SEO-strategin upp löpande, baserat på förutbestämda KPI:er – exempelvis ranking, trafik och konverteringar. I takt med att tiden går, samlar vi på oss mer data om sökbeteendet och utför löpande optimeringar för att nå uppsatta mål. Vi gör också anpassningar för trender, förändrad konkurrens, uppdaterade affärsmål och nya sökbeteenden. Befintliga sidor och innehåll omarbetas och förbättras och vi får uppslag för nya vinklar och utveckling av den lokala SEO:n.

Varför är lokal SEO viktigt?

  1. Nå ut till kunder i din närhet och öka trafiken till din webbplats: genom att optimera din webbplats för lokala sökningar kan du nå ut till användare som söker efter produkter eller tjänster som du erbjuder i ditt närområde. Detta kan öka möjligheten att få nya kunder och öka försäljningen för din verksamhet.
  2. Hjälper dig att särskilja dig från dina konkurrenter: en väl utformad lokal SEO-strategi skiljer dig från dina konkurrenter och förbättrar din synlighet för potentiella kunder i din närhet. Detta kan ge dig en konkurrensfördel och hjälpa dig att sticka ut från mängden.
  3. Förbättrar användarupplevelsen: en bra lokal SEO-strategi kan förbättra användarupplevelsen för dina lokala besökare, eftersom de enklare kan hitta den information de söker efter och därmed få relevanta resultat för sina sökningar.

 

Är du nyfiken att veta mer om hur vi kan hjälpa dig med att förbättra ditt företags lokala synlighet i sökmotorer? Kontakta oss idag för att diskutera hur vi kan stötta just ditt företag!