[Trailer] Med SEO i fokus i din e-handelsstrategi med Vikström och Gall - Pixel
Pixel Nordic - Vikström och Gall

[Trailer] Med SEO i fokus i din e-handelsstrategi med Vikström och Gall

Postat Nov 27, 2018 Tag SEO-intervju

SEO-intervjuer med svenska e-handlare

Den tredje december lanserar vi den första intervjun i serien “Med SEO i fokus i din e-handelsstrategi”. Lyssna till vad svenska e-handlares fokus inom e-handel är. Vi tog också reda på varför de väljer att implementera SEO som en del av sin e-handelsstrategi.

Lyssna till Vikström och Gall när de intervjuar svenska e-handlare om deras e-handelsstrategier.
Här svarar e-handlare på frågor så som:

1. Vad är fokus just nu inom SEO?

Vi har frågat framstående e-handlare vad deras fokus inom SEO är. Lyssna till företag som Bemz, Medtryck, Awelin, Kidsbrandstore med många fler när de svarar på hur de jobbar med SEO för att synas högt i organiskt sök på Google.

2. Vad vill du/företaget ranka #1 på?

Har du funderat på vad ditt företag vill ranka #1 på? Vi tog reda på vad framstående svenska e-handlare vill hamna högt upp i sökresultaten på.

3. Vad är viktigt att tänka på när man väljer SEO-partner?

Vad är receptet bakom ett framgångsrikt samarbete när man ska jobba med en extern byrå? Vi har ställt frågorna så du kan lyssna på vad svenska e-handlare anser är viktigt när man ska upphandla SEO-partner.

4. Varför är SEO en viktig del av marknadsmixen för dig som chef och ansvarig för SEO på ditt företag?

SEO är kanske inte lika självklart för alla svenska e-handlare. Lyssna varför Medtryck valde att implementera SEO i sin e-handelsstrategi från start medan andra företag varit mer kritiska till att allokera delar av sin budget på sökmotoroptimering.

5. Vanliga fördomar om SEO?

Har du funderat på om SEO faktiskt fungerar? Vi ställde frågan så du kan lyssna på vad framstående e-handlare i Sverige faktiskt anser om SEO.

6. Tre konkreta resultat som man kan förvänta sig om man använder en genomsyrad SEO-strategi?

Kan du använda SEO för att driva trafik, stärka ditt varumärke och öka dina intäkter? Lyssna på vad företag som Bemz och KidsBrandStore med flera anser om det.

7. Vad är viktigt att tänka på kring SEO vid expandering till nya länder?

Vi ställde frågan om vad som är viktigt att tänka på när svenska e-handlare planerar att expandera till nya marknader? Är SEO en viktigt del av expansionsplanen? Varför är det lätt att glömma bort SEO? Vad är resultatet om man har med sig SEO i sina expansionsplaner?

8. Hur ska man fördela sin SEO och SEM budget?

Behöver man jobba med både SEO och SEM? Vi ställde frågan så att du kan lyssna på vad framgångsrika e-handlare menar är viktigt att ha i beaktning när man fördelar sin SEO och SEM budget.

9. Hur mäter och följer ni upp ert SEO-arbete?

Analysen är såklart en viktig del för att allokera budget och fastslå en strategi som hållbar. Vi ställde frågan till svenska e-handlare om hur de mäter och följer upp sitt SEO-arbete. Jobbar du på samma sätt som dem när det kommer till att mäta ditt företags SEO-insatser?

10. Dina topp 3 SEO-tips?

Det finns konkreta handfasta tips inom SEO som alla kan ta till sig men som med allt så beror det på vad man säljer, hur man säljer, vad man har för mål med mera. Vi tog tillfället i akt och frågade framstående svenska e-handlare vad deras bästa SEO-tips var.

Prenumerera på Pixels Youtube-kanal och följ oss på LinkedIn för kommande intervjuer med framstående e-handlare.

© 2018 Pixel AB