Lokal SEO tog frilans finans till första plats

ON-PAGE SEO
OFF-PAGE SEO
Pixel tog Frilans Finans från en andra plats till en första på plats på Google. Det var viktigt att ranka etta på, för branschen, de mest väsentliga sökorden, först i Sverige och sedan på andra marknader. SEO-arbetet gav goda resultat på den svenska marknaden, varpå man vill ha hjälp med SEO-arbete även när man skulle lansera en ny webbplattform på nya marknader.
Sedan 1999 har Frilans Finans gjort det möjligt för människor att fakturera utan att ha eget företag. I dag är det Nordens största egenanställningsföretag verksamma i sex olika länder. Förutom möjligheten för privatpersoner att fakturera utan eget företag erbjuder man också en smidig och kostnadseffektiv lösning för företag att hantera lönehantering för extrapersonal.
1

Rankar #1 på konkurrensutsatta sökord

Idag dominerar och rankar Frilans Finans etta på väsentliga sökord inom sin bransch.

+75%

Från 2:a till 1:a hos sökmotorer

Genom ett långsiktigt SEO-arbete petade man ner konkurrenter till plats två.

+30%

Internationell satsning av ny portal

Samarbete mellan Pixel och Frilans Finans har fortsatt i att säkerställa att man bibehåller ranking och att utrullningen av portalen till ytterligare länder är SEO-optimerad och kundanpassad för lokala marknader.

Idag dominerar vi inom vår branschgenom att ranka etta på väsentliga begrepp.

Marcus Jonsson, CMO
Frilans Finans

Idag rankar Frilans Finans etta på majoriteten av viktiga begrepp inom sin bransch

Samarbete mellan Pixel och Frilans Finans har fortsatt i att säkerställa att man bibehåller ranking.

Bästa ranking i sökmotorer är viktigt för att bättre fånga upp ny och befintlig trafik. Man har också fokuserat på att säkerställa att utrullningen av portalen till ytterligare länder är SEO-optimerad och kundanpassad.

Utmaning

Frilans Finans samarbete med Pixel hade ett tydligt mål.Man vill ta sig från en andra plats till en första på plats påGoogle. Det var viktigt att ranka etta på, för branschen,de mest väsentliga sökorden.

SEO-arbetet gav goda resultat på den svenska marknaden,varpå man vill ha hjälp med SEO-arbete även när man skulle lansera en ny webbplattform på nya marknader.

Strategi

Man började se över hela företagsaffären och erbjudandet mot både privatkunder och företag. Därefter gjorde man en teknisk analys och en genomgående SEO-analys av sajterna. Utfallet
av analysen användes för att ta fram en innehållsplan, sökordsanalys och länkstrategi.

Pixel hjälpte senare till att kravställa att utrullningen av den nya webbplattformen med en helt ny infrastruktur, var så SEO-vänlig som möjligt.

Vad man gjorde

• Teknisk analys och SEO-analys av sajterna
• Länkstrategi
• Innehållsplan och sökordsanalys – instruktioner på hur
de ska skriva
• Löpande rådgivning för att bättre fånga upp ny och
befintlig trafik

Resultat

Idag rankar Frilans Finans etta på majoriteten av viktiga begrepp i deras bransch. Samarbete mellan Pixel och Frilans Finans har fortsatt i att säkerställa att man bibehåller ranking och att utrullningen av portalen till ytterligare länder är
SEO-optimerad och kundanpassad.